Päevaretsept

Mahlakad ribid õllekastmes

Toimetas Vidrik Võsoberg 09.08.2017, 16:09

Mis võiks olla parem kui mahlakad ja maitsvad ribid, küsib Men’s Health. Vastus: mahlakad ja maitsvad ribid, mida on valmistatud Guinnessi õllega.

Koostisosad

1 sl rapsiõli

1 kg lühikesi ilma kondita veiseribitükke

soola

musta pipart

2 purki Guinness Draughti (ilmselt sobib ka mõni muu stout)

2 tassi veisepuljongit

3 suurt kooritud ja lõigutud porgandit

2 veerandikeks lõigatud sibulat

2 lõigutud sellerit

2 loorberilehte

8 kooritud küüslauguküünt

Valmistamine

Maitsesta ribid soola ja pipraga, kalla õli suurele pannile ja aja kuumaks. Pane ribid pannile. Pruunista ribisid kõrgel kuumusel, ühele ribiküljele kulub umbes viis minutit.

Tõsta ribid patta.

Kuni pann on veel kuum, kalla sinna õlu ja kuumuta veidi, samal ajal pruunistunud liharaase spaatliga lahti kraapides. Seejärel kalla vedelik kastrulisse ribide peale.

Aseta kastrulisse ka ülejäänud koostisosad ja hauta kõrgel kuumusel. Ribisid peaks tulel hoidma, kuni nad peaaegu laiali pudenema hakkavad – umbes neli tundi.

Üks selle hautise ports sisaldab 574 kalorit, 48 g valku, 22 g süsivesikuid (4 g kiudaineid) ja 27 g rasva.