Päevaretsept

Vahvli-kanaburger krõbeda peekoniga

Toimetas Vidrik Võsoberg 11.10.2017, 15:31

Kus on kirjas, et burgeri ümber peab tingimata olema saiakukkel? Ei olegi kirjas. Pehme vahvel tundub väga isuäratava variandina. Retsepti autor on Unilad ja burksi valmistamisõpetust saab vaadata ka allolevast videost.

Koostisosad

Vahvlitaignale: 125 g nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 10 g roosuhkrut, 1 tl soola, 1 klopitud muna, 240 ml piima, 100 g krõbedaid peekonitükikesi, 50 ml vahtrasiirupit.

Küpsetatud kanale: 2 tk kanarinda, 1 tl küüslaugupulbrit, 1 tl suitsupaprikat, 1 tl oreganot, 1 tl tüümiani, soola ja pipart, 150 g nisujahu, 2 klopitud muna, 150 g riivsaia.

Serveerimiseks: palju krõbedat peekonit, lehtsalat, tomat, punase sibula rõngad, BBQ kaste, sriracha (chilli-kaste).

Valmistamine

Vahvlitaigen

Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur ning teises kausis piim, muna ja vahtrasiirup. Seejärel vispelda märjad koostisosad kuivadega segamini, kuni sul on ühtlane taigen. Lisa peekoniraasud ja küpseta tainast vahvlimasinas viis minutit.

Kana

Sega küüslauk, paprika, oregano, tüümian ja veidi soola-pipart omavahel kokku ning kata kana seguga. Seejärel veereta kanatükke jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias. Korda. Prae viis minutit ja seejärel pane kana veel viieks minutiks kuuma ahju, et see kindlasti läbi küpseks.

Burger

Lao vahvile salat, tomat, sibul, kana ja peekon, kalla üle barbeque-kastme ja chillikastmega ning aseta kõige peale teine vahvel. Naudi!